Nova atraktivna privredna zona u okolici Sarajeva bit će otvorena u Semizovcu

Radiosarajevo.ba
Nova atraktivna privredna zona u okolici Sarajeva bit će otvorena u Semizovcu
Foto: RTV Vogošća / Industrijska zona
Na sjednici Općinskog vijeća Vogošća u formi Nacrta usvojena je Odluka o usvajanju Regulacionog plana "Privredna zona Semizovac".

Na ovaj način učinjen je još jedan korak na otvaranju treće industrijske zone u Vogošći. Odluku o pristupanju izradi Regulaciong plana vijećnici su usvojli 2016. godine, nakog čega je Zavod za planiranje KS počeo s pripremama na izradi pomenutog plana. 

Privredna zona Semizovac predstavlja zemljište površine 14,90 ha na lokalitetu nekadašnje kasarne "Enver Šehović", koje je Vlada FBiH ustupila Općini Vogošća na korištenje. 

21138.jpg - undefined

Foto: Vogosca.ba

Osnovna pogodnost za uspostavljanje nove privredne zone je blizina magistralnog puta M-18 i drugih saobraćajnica, kao i postojanje dijela infrastrukture unutar zone, piše Indikator.ba.

Regulacionim planom koji je upućen u javnu raspravu definirani su načini uređenja građevinskog zemljišta, izgradnje planiranih objekata, privrednih sadržaja i krajnje namjene. Nakon provođenja javne rasprave, u formi Prijedloga, Regulacioni plan "Privredna zona" Semizovac će na sjednici Općinskog vijeća u novembru biti upućen na razmatranje i usvajanje. 

U Vogošći odranije postoje stara industrijska zona i Nova industrijska zona Ugorsko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije