NO preduzeća ZOI '84 donio odluku: Do kraja godine otkazi za 51 radnika

Radiosarajevo.ba
NO preduzeća ZOI '84 donio odluku: Do kraja godine otkazi za 51 radnika

Do kraja godine 51 radnik preduzeća ZOI '84 dobit će otkaz. Na sjednici Nadzornog odbora usvojena je nova sistematizacija i to je nužna predradnja za program sanacije.

Kazao je ovo Džemal Bisić, v.d. direktor preduzeća ZOI '84, i dodao da će danas biti održan sastanak sa premijerom KS-a Suadom Zeljkovićem i ministrima kako bi se izjasnili oko programa sanacije.

"Dvije radne jedinice će se potpuno ukinuti jer su donosile gubitke. To su ZOI tours i hotelijerstvo, koje je formirano prošle godine. Prema našim procjenama, broj radnika u ZOI-ju trebao bi biti između 100 i 110, a sa ovim otpuštanjima od 197 ostat će 146 uposlenih. Mi smo već uradili određene korake sa PIO i Zavodom za zapošljavanje oko programa zbrinjavanja. Nažalost, moramo otpuštati radnike da bismo opstali i to je vrlo teška i mučna situacija. Ako Vlada i Skupština KS-a ne urade nešto pozitivno, onda ZOI nema nikakve šanse da opstane, istakao je Bisić, piše Oslobodjenje.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije