Njemačka organizacija donirala 50 hiljada medicinskih maski Općoj bolnici

0
Radiosarajevo.ba
Njemačka organizacija donirala 50 hiljada medicinskih maski Općoj bolnici
Foto: ASB BiH / Vrijedna donacija Općoj bolnici

Njemačka humanitarna organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), osigurala je još jednu vrijednu donaciju za Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Ovaj put riječ je o 50.000 medicinskih maski za uposlenike i pacijente ove bolnice.

Medicinske maske dopremljene su iz Glavnog ureda ASB-a iz Kelna te su samo dio napora organizacije da pomogne medicinarima i građanima BiH u borbi protiv pandemije.

Vrijedna donacija Općoj bolnici - undefined

Foto: ASB BiH: Vrijedna donacija Općoj bolnici

Uskoro će ASB donirati i medicinsku opremu za Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" a prema specifikaciji dobijenoj iz ove ustanove. Pored ove bolnice, ASB će donirati medicinsku opremu i Kantonalnim bolnicama „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću i „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru, Sveučilišnoj bolnici u Mostaru te JZU bolnici „Srbija“.

Ovu donaciju omogući će Savezni budžet Njemačke u iznosu od 60.000 Eura a ugovor s ASB potpisala je ambasadorica Njemačke u BiH gđa. Margret Uebber.

Inače, pored ovih sredstava, od početka pandemije humanitarnoj organizaciji ASB iz Saveznog budžeta Njemačke odobrena su sredstva od oko 430.000 EUR, od čega je oko 28.200 EUR za projekte vezane za pandemiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije