Nihad Uk: Ideje WTCA stavljaju Sarajevo na mapu najvažnijih regionalnih i evropskih dešavanja

0
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk: Ideje WTCA stavljaju Sarajevo na mapu najvažnijih regionalnih i evropskih dešavanja
Foto: Vlada KS / Puyenbroeck i UK

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk jučer je ugostio delegaciju World Trade Centers Associasion (WTCA) iz New Yorka, koju su predvodili izvršni direktor za razvoj poslovanja Robin Van Puyenbroeck i konsultantica ove organizacije za Centralnu i Istočnu Evropu Danica Milovanović.  

Tokom susreta s predstavnicima ovog udruženja svjetskih trgovačkih centara razgovarano je o unapređenju poslovnog ambijenta u Kantonu Sarajevo. 

"Vlada KS i ja kao premijer smo opredijeljeni da pružamo punu podršku svim inicijativama koje imaju za cilj kreiranje boljeg privrednog ambijenta u Kantonu Sarajevo. Poslovne ideje WTCA nesumnjivo stavljaju Sarajevo na mapu najvažnijih regionalnih, pa čak i evropskih ekonomskih dešavanja", naveo je nakon sastanka premijer Uk.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Direktor Van Puyenbroeck izjavio je da WTCA u ovom regionu vidi sjajne prilike za ekonomski rast i razvoj.

„To je naša posjeta Sarajevu i potvrdila - region ima potencijal da postane motor rasta i novo tržište Evrope. Operativni punktovi širom regiona brendirani kao Svjetski trgovinski centri pružit će međusobnu podršku kao povezani biznis centri i kreirati jedinstvenu platformu koja će podstaći međunarodnu trgovinu i razvoj. Veoma smo sretni da premijer Uk dijeli našu viziju i da je potvrdio značaj prisustva WTCA u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini”, rekao je Van Puyenbroeck.

Asocijacija svjetskih trgovinskih centara je međunarodna trgovinska organizacija sa sjedištem u New Yorku, koja povezuje više od 320 lokacija Svjetskog trgovinskog centra u gotovo 100 zemalja, s misijom da kroz poboljšanje privrede na nivou gradova podstiče i promovira međunarodnu trgovinu i razvoj.

Pod okriljem svjetski poznatog brenda WTC koji je vlasnik licence, WTCA kroz svoje globalne resurse i alate pruža svojim članicama eksponencijalni doseg za pronalaženje trgovinskih i investicionih mogućnosti.

Korisnici WTC licence su agencije za ekonomski razvoj, vladine organizacije, privredne komore, građevinski investitori, aerodromi, luke, logistički centri i industrijski parkovi, slobodne zone, konferencijski i izložbeni centri, hotelski lanci, poslovni inkubatori, univerziteti i mnogi drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije