Nestabilno vrijeme do kraja naredne sedmice

Radiosarajevo.ba
Nestabilno vrijeme do kraja naredne sedmice

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će biti nestabilno vrijeme. 

Više sunčanog vremena prijepodne. Sredinom dana i poslijepodne se očekuju pljuskovi i grmljavina u većem dijelu BiH. Očekivana količina padavina od dva do deset litara po metru kvadratnom.

Bez padavina na jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini jugozapadnog smjera, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 stepeni.

U ponedjeljak nestabilno vrijeme. Sredinom dana i poslijepodne u većem dijelu BiH se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Očekivana količina padavina od pet do deset litara po metru kvadratnom. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28 stepeni.

U utorak će biti pretežno sunčano. Poslijepodne u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 stepeni.

Nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom zadržat će se do kraja naredne sedmice, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije