Neće biti obustave isporuke plina, Kanton Sarajevo plaća dug BH-Gasu

Radiosarajevo.ba
Neće biti obustave isporuke plina, Kanton Sarajevo plaća dug BH-Gasu

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović uputio je danas na adresu BH-Gasa pismo u kojem daje garancije da će do ponedjeljka, 12. maja, za Sarajevogas uplatiti dio fakture za mart od 1.500.000 KM, a preostali iznos duga od 3.500.000 KM u toku naredne sedmice, saopćeno je iz BH-Gasa, piše Fena.

Naveo je da postoje „objektivne mogućnosti“ za izmirenje martovske fakture najdalje do 16. maja, te predlaže preispitivanje odluke o obustavi isporuke gasa koja je najavljena za sutra. 

"Uprava BH-Gasa je odlučila da sutra ne obustavlja isporuku gasa, uvažavajući ove pismene garancije. Ukoliko prva tranša ne bude uplaćena u ponedjeljak, 12. maja, BH-Gas će obustaviti isporuku gasa Sarajevogasu isti dan. Prema navodima iz pisma ministra Petrovića, očekujemo da će kompletan dug za mart biti realizovan u navedenom roku", kaže se u saopćenju BH-Gasa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije