Nastavak promocije grada Sarajeva: Info-pultovi "Visit Sarajevo"

Fena
Nastavak promocije grada Sarajeva: Info-pultovi "Visit Sarajevo"

Turistička zajednica Kantona Sarajevo nastavlja sa aktivnostima promocije grada Sarajeva. U narednom periodu posjetioci našeg grada moći će se dodatno informirati o turističkim atrakcijama i opskrbiti promotivnim materijalima.

Promotivni turistički info pultovi sa sloganom "Visit Sarajevo" postavljeni su na trgu ispred Baščaršijske džamije i platou ispred Katedrale svakim danom od 15 do 21 sat, saopćeno je Turističke zajednice KS.

"Ovim želimo da stranim turistima uljepšamo boravak i lakše snalaženje u našem gradu. Na info pultu gosti mogu da dobiju turističku kartu Sarajeva, promotivne flajere i brošure o znamenitostima našeg grada. Također vrši se i anketiranje stranih gostiju kako bi saznali odakle dolaze, koliko dugo ostaju, čime su zadovoljni i koje eventualno imaju zamjerke", piše u saopćenju.

Turisti i građani koji posjete Sarajevo bit će upoznati o najposjećenijim turističkim mjestima poput nezaobilazne Baščaršije, sarajevskih muzeja, vožnji šestosjedom i panoramskim razgledanjem olimpijske ljepotice Bjelašnice, vodopadom Skakavac, Vrelom Bosne, Bijambarskom pećinom, kao i vožnjom Trebevićkom žičarom koja broji rekordan broj posjeta od svog otvorenja.

Turistička zajednica KS, kako navode, aktivno radi na promociji našeg grada i već sada se polako pripremaju aktivnosti na promociji zimskog turizma na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije