Narod i pravda: Preispitat ćemo rad uprave Muzeja Alija Izetbegović

Radiosarajevo.ba
Narod i pravda: Preispitat ćemo rad uprave Muzeja Alija Izetbegović

Zastupnik Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Kemal Ademović komentarisao je rad uprave Muzeja Alija Izetbegović.

Iz ove političke stranke tvrde da je konkurs za direktora ove institucije objavljen samo u Dnevnom listu - novini za koju smatraju da ima, kako su naveli, zanemarljivu čitanost na području Kantona Sarajevo.

"Vlast u Kantonu Sarajevo nije mijenjala postojeću upravu Muzeja imenovanu od strane Stranke demokratske akcije na taj način dajući im priliku da pokažu transparentnost i kvalitet u radu. Objava konkursa u dnevnom listu koji je vrlo slabo čitan u Kantonu Sarajevo budi sumnju da se radi o pokušaju skrivanja konkursa od šire javnosti", rekao je Ademović.

Kako je navedeno u saopštenju, to nije prikladan način i sigurno nije pravi način iskazivanja poštovanja prema imenu prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, dodajeAdemović koji je i politički direktor Naroda i pravde.

"Takvi postupci šalju lošu poruku i svakako ćemo nastojati da ih preispitamo kao i cjelokupan rad dosadašnje uprave. Narod i pravda se prilikom raspodjele institucija u sadašnjoj koaliciji u Kantonu Sarajevo izborio za Muzej dajući time šansu i punu podršku prezentiranju lika i djela našeg rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića. Smatrali smo da je naša misija očuvanje sjećanja na jednu takvu izuzetnu ličnost u historiji Bosne i Hercegovine i Bošnjaka i tu misiju nikada nećemo iznevjeriti. Njegove riječi i djela zauvijek ostaju putokaz onima koji nastavljaju borbu za narod i državu. Ovo reagiranje ujedno je i pokušaj da do što većeg broja građana Kantona Sarajevo, posebno onih stručnih i kvalifikovanih, dođe informacija da je konkurs raspisan i da je još uvijek u toku", poručio je Ademović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije