Narod i pravda Centar: Istinom i konkretnim dokumentima razotkrivamo laži Srđana Mandića

7
Radiosarajevo.ba
Narod i pravda Centar: Istinom i konkretnim dokumentima razotkrivamo laži Srđana Mandića
Foto: Narod i pravda / NiP Centar traži objašnjenje od Srđana Mandića

Iz Naroda i pravde Centar oglasili su se na Facebooku te su objavili zapisnik sa 47. sjednice Kolegija OV Centar Sarajevo u kojem su optužili aktuelnog načelnika Srđana Mandića za politikanstvo.

Potpisnik saopćenja je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo

"Samo istinom i argumentima potkrijepljenim konkretnim dokumentima razotkrivamo sve laži, manipulacije i politikanstvo načelnika Općine Centar u opozivu.

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Prva se tiče iznesenih obmana javnosti kako predsjedavajući Općinskog vijeća Centar pretenduje na njegovo mjesto i insistira na ovlaštenjima koje nema. Naravno da je to potpuna neistina, nikada nisam razgovarao na tu temu, pa samim tim nisam mogao niti insistirati na nečemu što se protivi zakonskim i podzakonskim aktima po kojima funkcioniše naša lokalna zajednica. 

Naprotiv, u nekoliko slučajeva javno na sjednicama Općinskog vijeća, o čemu postoje i video zapisi na općinskom YouTube kanalu, iznosio sam primjere u kojima aktuelni općinski načelnik oduzima ingerencije predstavničkom tijelu građana, te tako degradira i osporava nadležnosti Općinskom vijeću.

Mandić o pritiscima: "Suludo je tražiti da izdam saglasnost na slučaj koji sam prijavio Tužilaštvu"

Mandić o pritiscima: "Suludo je tražiti da izdam saglasnost na slučaj koji sam prijavio Tužilaštvu"

Za razliku od načelnika u opozivu, na svako pitanje odgovaram i potkrjepljujem ih konkretnim argumentima. Eklatantan primjer, gdje načelnik oduzima ovlasti Vijeću jeste vođenje tajnih pregovora s predsjednikom Nogometnog saveza BiH o davanju Stadiona „Asim Ferhatović Hase“ Nogometnom savezu.

Na ovom Kolegiju načelnik nas je upoznao s određenim elementima iz spomenutih tajnih pregovora. Između ostalog, naveo je da se stadion neće zvati „Asim Ferhatović Hase“, i da narednih 100 godina neće biti stadion FK „Sarajevo“. O tome postoji zapisnik sa sjednice Kolegija vjerodostojan snimku koji načelnik ne želi da dostavi vijećnicima i javnosti, iako je Kolegij većinom glasova usvojilo zaključak da se ovaj snimak dostavi vijećnicima. Neka mu javnost i mediji postave konkretno pitanje da li je rekao sve ovo navedeno i da li taj snimak postoji. Ja pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da je sve pomenuto istina, da je načelnik sve ovo rekao, kao i da snimak postoji, naveo je, između ostalog, Đozo.

‼️Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo: Istinom i konkretnim dokumentima razotkrivamo laži, manipulacije i...

Posted by Narod i Pravda Centar on Wednesday, August 30, 2023

Narod i pravda Centar oglasila se još jednim saopćenjem u kojem traže da Mandić objasni "skandalozni tender od Girta".

Mandić: "Pet bivših članova SDA, kupljenih u 'asimovskom maniru', nazivaju me pijanicom, neradnikom"

Mandić: "Pet bivših članova SDA, kupljenih u 'asimovskom maniru', nazivaju me pijanicom, neradnikom"

"Tragom jučerašnjih medijskih natpisa o najnovijem u nizu skandala načelnika Mandića, najskupljoj web stranici u Bosni i Hercegovini naručenoj za potrebe Općine Centar Sarajevo i to od ponuđača Promotim d.o.o., poručujemo javnosti da je ovo samo vrh ledenog brijega i jedan od mnogih razloga zašto smo se odlučili za opoziv načelnika i zašto će on najzad i biti uspješan.

Trag novca se naime nikada ne može sakriti.

Ne samo da je načelnik Mandić naručio izradu web stranice za nevjerovatnih 70.200 KM (dok se stranice ovoga tipa na tržištu izrađuju za maksimalno 5,6 hiljada KM) već je to uradio od preduzeća u kojem je zamislite smjelosti – partner i menadžer prodaje ni manje ni više nego Alen Girt, potpredsjednik Naše stranke, Mandićev drug, šef kluba vijećnika i najglasniji protivnik opoziva.

Glasni borac protiv opoziva i prepošteni Girt već skoro 12 godina radi u Promotim d.o.o., a slike po društvenim mrežama sa upravljačkom strukturom ovoga preduzeća, Aldi Halilovićem i Rankom Tankošićem ni ne krije.

Neka Mandić objasni skandalozni tender od Girta Tragom jučerašnjih medijskih natpisa o najnovijem u nizu skandala...

Posted by Narod i Pravda Centar on Thursday, August 31, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije