Napravljeni pomaci ka gradnji Prve transverzale, evo i koji

Radiosarajevo.ba
Napravljeni pomaci ka gradnji Prve transverzale, evo i koji
Foto: Vlada KS / Sastanak Operativnog tima za Prvu transverzalu

Operativni tim za praćenje realizacije projekta gradnje Prve transverzale danas je imao četvrti radni sastanak, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić je informisao o aktivnostima koje se odnose na eksproprijaciju od ulice Braće Begić do ulaska u tunel gradskog autoputa Koševsko Brdo.

Najavio je da će u naredne dvije sedmice prema Vladi i Skupštini Kantona Sarajevo biti poslani materijali o otkupu još najmanje dvije parcele.

Prema njegovim riječima, u saradnji sa resornim kantonalnim ministarstvom i Pravobranilašstvom intenzivno se iznalaze najbolja rješenja, te da su općinama na raspolaganju stavljeni svi resursi u cilju intenziviranja ovog procesa.

Sastanak Operativnog tima za Prvu transverzalu - undefined

Foto: Vlada KS: Sastanak Operativnog tima za Prvu transverzalu

Kako je navedeno u saopštenju, u toku je javni poziv za izbor izvođača radova za rušenje objekata na trasi ove saobraćajnice od Kranjčevićeve ulice do ulice Braće Begić.

Kako je kazao kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta, javni poziv se završava 15. oktobra, kada će se znati izvođači radova i kada će se moći početi sa pripremom i aktivnostima za rušenje objekata za koje su riješeni imovinsko-pravni odnosi.

Sastanak Operativnog tima za Prvu transverzalu - undefined

Foto: Vlada KS: Sastanak Operativnog tima za Prvu transverzalu

Šteta je potvrdio da će do kraja ove sedmice Direkcija za puteve Kantona Sarajevo raspisati javni poziv za gradnju dionice Tehnička škola - ulica Braće Begić.

Operativni tim nastavit će realizaciju i svih drugih aktivnosti koje za cilj imaju nesmetanu implementaciju projekta Prve transverzale, a koje će biti razmatrane na redovnim sastancima svake srijede, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije