Nakon Ljubljane, Beča, Rima i Praga 'Klinci s Ribnjaka' i u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Nakon Ljubljane, Beča, Rima i Praga 'Klinci s Ribnjaka' i u Sarajevu
FOTO: Zagreb.hr / Klinci s Ribnjaka
Koncert zagrebačkog dječijeg hora "Klinci s Ribnjaka, će se održati 4. maja

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić pozvao je najmlađe sugrađane na koncert zagrebačkog dječijeg hora "Klinci s Ribnjaka, koji će se održati u srijedu, 4. maja u Domu mladih na Skenderiji.

Uz poznate hrvatske pjevače, nastupit će Adnan i Tarik, mladi pjevači iz Sarajeva, koji su popularnost stekli učestvujući na showu X Factor.

Koncert u Sarajevu bi bio sedmi po redu iz ciklusa „Djeca Hrvatske djeci Europe“, koji je započeo 2011. godine, a u sklopu kojeg su klinci s Ribnjaka nastupali u Ljubljani, Rimu, Beču, Budimpešti, Pragu i Prištini. Sarajevski koncert organizuje Grad Sarajevo u saradnji s Gradom Zagrebom i Ambasadom Republike Hrvatske u BiH.

Ovaj hrvatski najpoznatiji i najnagrađivaniji dječiji hor ime je dobio po parku Ribnjaku koji se nalazi u srcu Zagreba. Mnoge generacije su uz pjesmu i ples odrastale u horu, koji djeluje već 31 godinu, uz osnivačicu i voditeljicu Nensi Atanasov Premelč. Klinci s Ribnjaka su ukupno osvojili 12 porina i do sada objavili 30-tak diskografskih izdanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije