Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

9
N. O.
Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nakon 40 godina Sarajevom voze novi tramvaju

Sarajevo je u četvrtak, 28. marta, obilježilo značajan događaj u svojoj javnom prijevoznoj infrastrukturi - prvi put nakon četiri decenije pušteni su u promet novi tramvaji.

Ovaj historijski trenutak za sve stanovnike glavnog grada Bosne i Hercegovine označava prekretnicu u modernizaciji javnog prijevoza i ponovnom osvježenju gradskih ulica.

Uzbuđenje građana bilo je opipljivo dok su uživali u prvoj vožnji u modernim sarajevskim tramvajima.

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

"Sjećam se kako sam kao dijete putovala tramvajem i kako je to bio poseban doživljaj. Sada, nakon toliko godina, vidjeti nove tramvaje kako voze gradom, to je zaista nevjerojatno", rekla je jedna od  Lejla B., građanka Sarajeva za portal Radiosarajevo.ba.

Novim tramvajem se provozao i fotoreporter portala Radiosarajevo.ba, a u našoj galeriji možete pogledati šta je zabilježio kroz svoj objektiv.

Prva tri Stadler tramvaja u petak, 28. marta su od 06:50 sati počela saobraćati sarajevskom prugom.

Novi sarajevski tramvaji opremljeni su savremenom opremom, radi se o niskopodnim vozilima kapaciteta 180 putnika, sa 79 sjedećih mjesta. Posjeduju klima uređaje, sistem za brojanje putnika, wi-fi, USB priključke za mobilne telefone i u potpunosti su prilagođeni osobama s invaliditetom.

Ovdje možete pogledati kako izgleda vožnja novim sarajevskim tramvajem:

Plan je da u aprilu u saobraćaju bude još dva, u maju još četiri tramvaja, a preostalih šest u junu, julu i augustu. Na taj način će do početka sljedeće školske godine svih 15 tramvaja biti u saobraćaju.

Ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo Adnan Šteta objavio je na društvenim mrežama snimak kako izgleda vožnja novim tramvajima i poručio 'Sarajevo zaslužuje najbolje'. Lijepe vijesti je na svom Facebook profilu podijelila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić-Londrc i uputila iskrene čestitke ministru Šteti. 

U našoj anketi možete podijeliti svoje mišljenje o novim tramvajima:

/ Anketa

Nakon 40 godina Sarajevom voze novi tramvaji - kako vam se dopadaju?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije