Mandić i srednjoškolci posjetili Centar Colibri: Šta znači voljeti i poklanjati

0
Radiosarajevo.ba
Mandić i srednjoškolci posjetili Centar Colibri: Šta znači voljeti i poklanjati
Foto: Općina Centar / Srđan Mandić u posjeti centru Colibri

Zajedno sa učenicima četvrtog razreda Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva i profesoricom stručnih predmeta iz oblasti nutricionizma Suadom Karić, načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, koji je smješten u općinskom prostoru na adresi Ulica Valtera Perića 3.

Povod posjete je uključivanje djece i osoblja ovog Centra u projekat pod nazivom "Lideri dobrote i ljubavi".

Goste je o radu je upoznala Aida Hrnjić, predsjednica Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju "Colibri", koje upravlja ovim Centrom.

Srđan Mandić u posjeti centru Colibri - undefined

Foto: Općina Centar: Srđan Mandić u posjeti centru Colibri

"Ušli smo u četvrtu godinu rada Centra i pored podrške Općine, moram reći da je najzaslužniji za njegovo postojanje naš entuzijazam i ljubav", kazala je Hrnjić.

Projekat "Lideri dobrote i ljubavi" se realizuje u okviru Interkulturalne mreže prijateljstva koji se odvija u nekoliko modula i koji okuplja, osim zemalja bivše Jugoslavije, i nekoliko zemalja svijeta.

U toku je četvrti modul, u sklopu kojeg učenici moraju uraditi deset afirmativnih zadataka.

Kako je naglasila profesorica Karić, svaki zadatak je poseban.

"Sada smo na trećem zadatku pod nazivom 'Lideri dobrote i ljubavi' i u okviru tog zadatka cilj je da pokažemo šta znači voljeti i poklanjati srcem, a da ne tražimo ništa zauzvrat. Tu smo da sarađujemo i kroz razne radionice družimo sa mališanima.

Posebno nam je stalo da djecu sa poteškoćama u razvoju obuhvatimo ovim projektom, jer mnoga od njih imaju poseban režim ishrane. Veliku zahvalnost izražavamo načelniku Mandiću koji nas je odmah podržao", objasnila je Karić.

Načelnik Mandić je iskazao opredjeljenje lokalne zajednice da pomogne i dodatno unaprijedi saradnju sa Udruženjem "Colibri", a sve sa ciljem da se mališanima sa poteškoćama u razvoju obezbijede što kvalitetniji uslovi za edukaciju, ali i druženje sa vršnjacima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije