Dječijom fudbalskom ligom otvoren novi teren s umjetnom travom

Dječijom fudbalskom ligom otvoren novi teren s umjetnom travom
U kompleksu Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu danas je svečano otvoren novi fudbalski teren s vještačkom travom
 

Riječ je o terenu napravljenom na mjestu nekadašnje vanjske piste za brzo klizanje, javlja Anadolija. 

Suad Jusić iz marketing službe Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84 u razgovoru za AA naglasio je kako je preduzeće prije dvije godine prepoznalo novu ideju na devastiranoj pisti te krenulo u realizaciju projekta izgradnje.

"U cilju proširenja svoje sportske ponude, ZOI '84 uložio je više od 200.000 KM kako bi se izgradio nogometni teren s umjetnom travom koji je zaista respektabilnih dimenzija 50 x 60 metara, i karakteristika  koje su pogodne za slobodne rekreativce i sportske klubove uključujući omladinske i seniorske selekcije. Siguran sam da će vrijednost urađenog prepoznati kako rekreativci, tako i sportske ekipe", naglasio je Jusić.

Prema njegovim riječima, teren će biti dostupan svim ljubiteljima fudbala svakim danom, uključujući i nedjelju.

Subotom će teren biti rezervisan za odigravanje nove omladinske fudbalske lige, mališana 2005. godišta koji su danas prvi put zaigrali na vještačkom travnjaku.

"Danas imamo otvorenje terena i promociju jedne nove lige, to je liga pretpionira 2005. godište. U tom takmičenju učestvuje 15 ekipa sa područja Kantona Sarajevo i jednostavno radimo na omasovljavanju sporta i fudbala u Kantonu Sarajevu. Ekipe će igrati svakog vikenda, 15 kola u prvoj polusezoni, sveukupno 30 kola. Igra se osam plus jedan na novootvorenom terenu. Ovo takmičenje je prvo ovakve vrste u BiH", ističe Emir Alečković iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i stručni saradnik za takmičenja.

Otvorenje novog terena obilježio je defile svih ekipa učesnika nove omladinske fudbalske lige. 

U cilju proširenja ponude novim sportskim kapacitetima, ZOI '84 uskoro planira postavljanje LED rasvjete na novootvorenom terenu kako bi svi ljubitelji fudbala bili u prilici uživati u noćnim terminima fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije