Na putevima u BiH i dalje otežan saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Na putevima u BiH i dalje otežan saobraćaj

Na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova) do daljnjeg je obustavljen saobraćaj. 

Zbog preopterećenosti regionalnog puta (R-465 preko Ševarlija), teretna vozila do četiri metra visine propuštaju se po posebnom režimu (iz jednog pa onda iz drugog pravca). Putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja.

Zbog odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac. Vozila prema Tuzli mogu koristiti zaobilazni pravac preko Priboja.

Zbog odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Gračanica, u mjestu Sladna. Vozila prema Gračanici mogu koristiti zaobilazni pravac preko Orahovice.

Zbog klizišta na magistralnom putu M-18 Bijeljina- Tuzla u mjestu Seljublje saobraćaj se odvija otežano.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na magistralnim putevima M-16 Jajce-Krupa na Vrbasu i M-14.1 Brčko-Lončari, kao i na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica.

Zbog radova na deminiranju i čišćenju terena, povremeno se obustavlja saobraćaj na dionici regionalnog puta R-465 Zavidovići-Maglaj.

Na dionici M-14.1 Odžak-Bosanski Brod saobraćaju samo putnička vozila.

Na dionici M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se i na magistralnom putu M-19 Zvornik-Bijeljina (na dionici Donji Šepak-Debela Međa).

Na ostalim putevima vozači se upozoravaju na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Zbog izljevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-1.8 Orašje-Pelagićevo. Vozila prema Gradačcu i Tuzli saobraćaju preko Boka, Obudovca i Tramošnice.

Granični prijelazi Bosanski Šamac, Brčko i Rača zatvoreni su za saobraćaj. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije