Na GP Doljani se na prelazak granice čeka u intervalima do 30 minuta

Radiosarajevo.ba
Na GP Doljani se na prelazak granice čeka u intervalima do 30 minuta

Povodom održavanja biciklističke utrke danas od 10.00 do 15.30 sati na magistralnoj cesti M-4.2 od (Gnjilanovaca) Cazina do Bihaća i M-5 od Bihaća do skretanja za Kulen Vakuf iznad Ripačkog klanca, saobraćaj će se odvijati usporeno.

Za vrijeme održavanja svečanosti otvaranja džamije na magistralnoj cesti M-15 Livno-Šuica saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce.

Obustava saobraćaja aktuelna je na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari, kao i na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla.

Na dionici autoceste A-1 Kakanj-Lašva zbog sanacije klizišta danas do 17 sati, vozila saobraćaju jednom trakom (na dužini od 1 km). Mole se vozači da na ovoj dionici smanje brzinu i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je sanacija mosta (preko rijeke Vrioštice) na magistralnom putu M-6 Ljubuški-Grude tako da putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok su vozila preko 3,5 t preusmjerena na regionalni put R-422 Ljubuški-Humac-Orahovlje-Grude. 

Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, saobraćaju vozila do 12 tona ukupne mase.

Usporeno-jednom trakom, saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Foča-Sarajevo u mjestu Tuhalji, M-17 Maglaj-Doboj, M-19 Zvornik-Bijeljina, M-20 Bileća-Gacko i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Granični prijelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na graničnom prijelazu Doljani na prelazak granice čeka se u intervalim do 30 minuta. 

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije