Na Bjelašnici sve spremno za početak sezone, borderi već na stazi

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici sve spremno za početak sezone, borderi već na stazi

Iako skijaška sezona na sarajevskim olimpijskim planinama zvanično još nije počela, sve je spremno za doček skijaša, bordera, sankaša, šetača, ljubitelja snijega.

Na Bjelašnici staze su 'iščešljane', ski-liftovi spremni, a proteklog vikenda  prvi borderi su bili u ispitivanju terena.

Snježne radosti  željno očekuju i najmlađi i brojni ljubitelji prirode koji uživaju u šetnji, pješačenju i čistom planinskom zraku.

Proteklog vikenda Bjelašnica je bila puna  šetača i planinara koji su napravili i prve prtine. 

Oko 200 učesnika memorijalnog uspona na najviši vrh Bjelašnice, Opservatorij, uživali su  u snijegu i lijepom vremenu što je itekako olakšalo  uspon na 2.067  metara nadmorske visine. Planinari iz  Beograda, Splita, Plava, Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Istočnog Sarajeva  u subotu su bili na vrhu Bjelašnice da bi odali poštu sedmorici mladića koji su izgubili život na tom lokalitetu u snježnoj oluji 2. decembra 1962. godine. 

Na Igmanu, Bjelašnici, Jahorini  i na Vlašiću sve je spremno za početak skijaške sezone, a ugostitelji i ski-serviseri čekaju prve goste i naravno, najbitnije za zimske sportove, dosta snijega. Meteorolozi prognoziraju obilnije snježne padavine krajem januara i početkom februara. 



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije