Na Bjelašnici 62 centimetra snijega

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici 62 centimetra snijega

Iako je 16. april i građani u Bosni i Hercegovini su već imali priliku uživati u pravom proljetnom vremenu, posljednjih dana u našoj zemlji bilježe se izuzetno niske temperature praćene padavinama. Tako je jutros na Bjelašnici izmjereno čak 62 centimetra snijega,stoji na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda, javlja novinska agencija Patria.

''Na Ivan Sedlu i Kupresu 17 je centimetara snijega, a u Han Pijesku 12, dok je na Sokocu izmjeren jedan centimetar snijega'', kažu iz Zavoda.

Inače i za sutra se očekuje oblačno vrijeme, a u višim područjima, susnježica i snijeg, dok će u nižim predjelima padati kiša.

''U petak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama sa snijegom. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevne od 8 do 16 stepeni. U subotu također pretežno oblačno vrijeme sa kišom u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima'', navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije