Mraz, magla i vlažni kolovozi otežavaju saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Mraz, magla i vlažni kolovozi otežavaju saobraćaj

Vozače ovoga jutra očekuje hladno vrijeme sa umjerenim, a na planinama sa pojačanim mrazom, saopšteno je iz BiHAMK-a.

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Izdvajaju se šire područje Bihaća, Doboja, Zenice, Bugojna, Maglaja i Orašja, te dijelovi Kantona Sarajevo.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putevi Crna Rijeka-Jajce, Jajce-Vinac i Bugojno-Novi Travnik.

Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a na vozače se apeluje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka, Semizovac-Kladanj i Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radovi na magistralnim putevima

M-16 U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m.

Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

M-17 Jablanica-Mostar- u toku su sanacioni radovi na vijaduktu "Bijela" zbog čega se saobraćaj od 08 do 16 sati odvija jednom trakom, naizmjenično.

M-18 Semizovac-Olovo-u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od cca 200 m).

Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Radovi na regionalnim putevima

R-471 Lukavac-Banovići-zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge koja prelazi preko ovog puta na raskrsnici sa magistralnim putem M-4 općina Lukavac, do kraja mjeseca dolaziti će do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja. Do obustave neće dolaziti u periodu od 6 do 9 sati, od 14 do 17 sati i od 19 do 23 sata.

Radovi u Kantonu Sarajevo

Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

Zbog rekonstrukcije  i izgradnje Južne longitudinale  u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Teheranski trg i Hasana Kikića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije