Možete šetati, ne i sjediti: Šta je s klupama na Vilsonovom šetalištu?

Radiosarajevo.ba
Možete šetati, ne i sjediti: Šta je s klupama na Vilsonovom šetalištu?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Na klupama na Vilsonovom šetalištu u Sarjevu uklonjene su sve daske.

Iako se isprva čini da je ovo čin vandalizma, daske su uklonjene, radi reparacije, ali i kao dio mjera u borbi protiv koronavirusa, potvrđeno je za naš portal iz Općine Novo Sarajevo

Posljednjih dana, ovo popularno sarajevsko šetalište bilo je krcato Sarajlijama koji su iskoristili ublažavanje mjera i tamo odlučili provesti svoje vrijeme.

Kako bi se držala socijalna distanca, nadležni su odlučili ukloniti klupe kako se više ljudi ne bi zadržavalo na istom mjestu.

Kako su nam pojasnili iz Općine Novo Sarajevo, iskoristili su ovo vrijeme kako bi bila izvršena reparacija. 

Radi se o dijelovima za sjedenje koji su godinama dotrajali, a na nekoliko lokacija isti su i nedostajali. Radnici KJKP „Park“ su poskidali  oštećene štafle, koje će nakon brušenja i farbanja ponovo vratiti na postojeće klupe.

Nakon ublažavanja mjera kriznih štabova, a koje su u prethodnom periodu donesene u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, ovo najpopularnije novosarajevsko šetalište, u danima kada je to dozvoljeno, puno je šetača, djece i osoba starije životne dobi.

Općinski Štab civilne zaštite upućuje apel građanima da se i dalje pridržavaju propisanih mjera, nošenjem zaštitne opreme i poštivanjem propisanih distanci naročito tokom boravka na Vilsonovom šetalištu.

Podsjetimo, Općinski Štab civilne zaštite u prethodnom periodu nabavio je tri dezinfikaciona tunela u cilju borbe sa pandemijom, od kojih je jedan postavljen na Vilsonovo šetalište.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije