'Mostovi prijateljstva' doniraju djecu u povratničkim naseljima u Bosanskom Novom

Radiosarajevo.ba
'Mostovi prijateljstva' doniraju djecu u povratničkim naseljima u Bosanskom Novom

Asocijacija "Mostovi Prijateljstva" iz Zenice u okviru svojih aktivnosti sutra će realizirati donatorsku akciju za djece u povratničkim naseljima na području Bosanskog Novog. 

Ova akcija provodi se u saradnji sa djecom iz zeničkih osnovnih škola, koja su prikupila, donirala iIi zapakovala poklon pakete za svoje vršnjake.

"Mostovi prijateljstva" već tradicionalno organizuje slične akcije, i dosad su posjetili Srebrenicu, Zvornik, Bratunac, Čapljinu, Stolac. 

Zahvaljujući aktivnostima direktora, nastavnika, djece i njihovih roditelja, prikupljen je veliki broj paketića, igračaka, školskog pribora, odjevnih predmeta, koji će biti poklonjeni djeci u Bosanskom Novom. 

Osim podjele paketića za djecu, planiran je i prigodan muzički program, izložba novinske agencije Anadolija, promocija knjige, i revijalna utakmica u malom nogometu, koju će odigrati u Kozarcu kod Prijedora. 

U pratećim aktivnostima projekta sudjeluju članovi KUD "Plamen Zenica" i "Ansambl Bosnia Folk", koji će učestvovati u muzičkom dijelu programu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije