Mostarska policija: 'Notorna je laž da je Hindić pretučen'

Radiosarajevo.ba
Mostarska policija: 'Notorna je laž da je Hindić pretučen'

Muharem Hindić Mušica, jedan od organizatora mostarskih protesta, koji je uhapšen u utorak tokom protestne šetnje u blizini Španskog trga u Mostaru, još se nalazi u pritvoru i tokom dana će biti predat tužiocu na dalje postupanje, javlja Fena.

Pogledajte kako je uhapšen Muharem Hindić u Mostaru (VIDEO) 

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak demantovao je navode drugih demonstranata i medija da je bilo pretjerane upotrebe sile policije prilikom njegovog hapšenja.

"Notorna je laž da je Hindić pretučen. On je napao službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, savladan je fizičkom silom, priveden u službene prostorije Policijske uprave Mostar i nad njim se vodi kriminalistička obrada zbog napada na službenu osobu", kazao je Bošnjak za Fenu.

Dodao je kako će Hindić tokom dana biti predan tužiocu, koji ga onda može zadržati u pritvoru ili pustiti na slobodu.

Hindićeva advokatica Šemsa Droce izjavila je kako joj policija nije dopustila da vidi svoga branjenika iako po zakonu na to ima pravo, te da ima informacije da je Hindić prilikom hapšenja zadobio tjelesne povrede.

"Advokat ima pravo da s kriminalističkim istražiteljem uslika sve tjelesne povrede svoga klijenta, no ja nisam mogla doći do svog branjenika. Samo su mi rekli da je još u pritvoru i da se nad njim vrši kriminalistička obrada", rekla je Droce.

Do incidenta na jučerašnjim protestima došlo je nakon što su demonstranti pokušali bivšim Lenjinovim šetalištem doći do trga Rondo. Kordon policije zaustavio ih je kod zgrade OESS-a, a nakon što je Hindić prošao kroz kordon, uz upotrebu sile je savladan te priveden u policijsku stanicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije