Mormoni spašavaju mostarki vodovod

Radiosarajevo.ba
Mormoni spašavaju mostarki vodovod

Mormonska humanitarna udruga Latter-day Saint Charities (LDS Charities) donirala je 150 hiljada KM za nabavku opreme za sanaciju vodovodne mreže u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići. 

Ugovor o nabavci vodomaterijala za sanaciju danas su potpisali predstavnici Mormonske crkve, Crvenog križa Federacije BiH i Grada Mostara u mostarskoj gradskoj Vijećnici.

Grad Mostar će preko gradskog preduzeća Vodovod, osigurati ugradnju novog materijala na postojeću vodovodnu mrežu. 

Ron Davison, direktor LDS Charities za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, kazao je kako je ta organizacija predana svojoj misiji osiguravanja čiste i zdrave vode bh. kućanstvima. 

Glavni sekretar Crvenog križa F BiH Namik Hodžić zahvalio je američkoj humanitarnoj organizaciji na ovoj donaciji, ali i na podršci drugim humanitarnim akcijama u BiH. 

Nakon potpisivanja ugovora slijedi nabava materijala, nakon čega će se pristupiti radovima na terenu koji bi, prema ugovoru, trebali biti okončani u roku od 30 dana po isporuci materijala. 

Glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika Radmila Komadina podsjetila je kako je organizacija LDS Charities donirala 250 invalidskih kolica za populaciju hendikepiranih te da je osigurala humanitarnu pomoć građanima Mostara pogođenim poplavama i prošlogodišnjim snježnim nevremenom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije