Mladi iz Sarajeva velikim muralom poslali poruku suosjećanja Barceloni

H. A.
Mladi iz Sarajeva velikim muralom poslali poruku suosjećanja Barceloni
Umjetnici iz Sarajeva naslikali su veliki mural podrške građanima Barcelone.

Naime, mladi umjetnici danas su na Trgu Barcelone u sarajevskom naselju Mojmilo naslikali su veliki mural posvećen građanima pobratimskog grada koji se protekle sedmice suočio sa tragičnim terorističkim napadom.

Grad Sarajevo organizator je performansa kojem je cilj pružiti simboličnu i iskrenu podršku španskom gradu čiji su stanovnici bili uz građane glavnog grada BiH i u najtežim trenucima, a danas se suočavaju sa bezumnim nasiljem.

Današnji multimedijalni perfomans obuhvatio je oslikavanje velikog murala na fasadi zgrade na Trgu Barcelone u Olimpijskom naselju Mojmilo te prigodan prateći muzički program u izvedbi gudačkih kvarteta.

Ovaj umjetnički performans odraz prijateljskih veza između dva olimpijska i pobratimska grada, Sarajeva i Barcelone.

Vlada i narod Kraljevine Španije našem su gradu pružili nesebičnu pomoć i podršku, a posebno u vrijeme agresije i opsade. Vrlo je značajna donacija prijateljske Španije od milion eura koja je uveliko pomogla projekat obnove sarajevske Vijećnice i ubrzala njegovu realizaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije