Mjesto za sve: Sutra na Bjelašnicu vozi više autobusa

Radiosarajevo.ba
Mjesto za sve: Sutra na Bjelašnicu vozi više autobusa

Povodom otvaranja Zimske turističke sezona na Igmanu i Bjelašnici koja će biti upriličena sutra, za građane Kantona Sarajevo koji su zaintersirani da posjete ovu manifestaciju bit će obezbijeđen dovoljan broj autobusa.

Građani će moći otići na Bjelašnicu  autobuskim linijama "Centrotrans Eurolinesa" i KJKP "Gras".

Polazak autobuske linija "Vijećnica - Veliko polje - Bjelašnica", kompanije "Centrotrans Eurolines", je u devet sati s Vijećnice, a povratak s Bjelašnice u 17 sati. 

"Obezbijedit ćemo dovoljan broj autobusa za sve zainteresirane građane", kazala je Feni glasnogovornica "Centrotrans Eurolinesa" Aida Smajić.

Cijena karte u jednom pravcu za odrasle osobe je pet, a povratne sedam KM. Za djecu do 10 godina cijena karte je tri u jednom pravcu, a pet KM je povratna karta. Linija je počela sa radom 31. augusta i saobraća subotom i nedjeljom. 

Preduzeće "Gras", u cilju pružanja podrške organizaciji i uspješnoj realizaciji manifestacije "Otvaranje zimske turističke sezone 2013/2014." koja će biti održana na Bjelašnici u nedelju obezbjedit će prijevoz sa tri autobusa, a ukoliko se ukaže potreba bit će obezbijeđena još dva autobusa, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP "Gras". 

Prevoz posjetilaca ove manifestacije vršit će se sa polascima iz ulice Franje Račkog u vremenu od osam do devet sati, a prijem putnika će se vršiti i na Ilidži i u Hadžićima, dok je povratak s Bjelašnice u vremenu od 17 do 18 sati. 

Cijena prevoza za odrasle u jednom pravcu je 4,30 KM, dok povratna karta košta 7,40 KM. Za djecu je karta u jednom pravcu 3,20 KM, a povratna karta košta 5,30 KM. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije