Mještani naselja u sarajevskoj općini Centar nakon dugogodišnje borbe konačno će dobiti - vodu

2
Radiosarajevo.ba
Mještani naselja u sarajevskoj općini Centar nakon dugogodišnje borbe konačno će dobiti - vodu
Foto: Vlada KS / Ozvaničen početak ugradnje pumpe

U Gornjem Kromolju na području općine Centar Sarajevo započela je ugradnja pumpne stanice s dva agregata, hidrofleks postrojenja, kojim će se omogućiti uredno vodosnabdijevanje oko 50 domaćinstava koja godinama nemaju vodu u kućama.

Ovaj projekt rezultat je Sporazuma o realizaciji granta koji je sklopljen između Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo i Općine Centar Sarajevo, saopćila je Vlada Kantona Sarajevo.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Rusmir Salić istakao je da su realizaciju ovog projekta inicirali mještani putem Općinskog vijeća, te da je ponosan da će preduzeće biti dio ovog projekta.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

"Projektovali smo hidrofleks postrojenje, pumpnu stanicu i izvršili smo polaganje 1.650 metara cjevovoda, kako bismo za oko tri mjeseca, koliko je rok za izvođenje radova, stanovnicima nakon tolike borbe osigurali uredno vodosnabdijevanje", kazao je Salić, između ostalog.

Sejad Đozo, predsjedavajući OV Centar naveo je da ga žalosti činjenica da u ovoj općini još ima naselja koja nemaju ni vodu ni kanalizaciju i da se nada da će se i to riješiti u godinama koje dolaze: "Radostan sam jer su počeli radovi na ugradnji ove pumpe, koja će omogućiti da vodu imaju domaćinstva koja do sada nikako nisu imala vodu ili domaćinstva koja su imala vodu ali je nemaju redovno. Nadamo se da ćemo u narednih četiri-pet godina riješiti vodosnabdijevanje svih stanovnika ove općine."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije