Ministarstvo civilnih poslova raspisalo natječaj za dodjelu grantova

Radiosarajevo.ba
Ministarstvo civilnih poslova raspisalo natječaj za dodjelu grantova

Iz Ministarstva civilnih poslova saopćeno je da je objavljen javni konkurs za dodjelu grant sredstava za projekte iz oblasti kulture, sporta i tehničke kulture. 

U nastavku donosimo tekst poziva: 

Na osnovu člana 9. stav (6) Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2014. godinu („Službeni glasnik BiH“, broj 104/13), Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Herecegovine objavilo je danas javne pozive za prijavu projekata za:

- „Sufinansiranje projekata institucija  kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2014. godinu,

-  sufinansiranje projekata u oblasti „Podrške tehničkoj kulturi i inovatorstvu u Bosni i Hercegovini“ za 2014. godinu, 

- dodjelu sredstava iz granta „Programi za pripremu projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda EU-FP7“ za 2014. godinu, 

- sufinansiranje projekata u oblasti „Međunarodne kulturne saradnje“ za 2014. godinu i 

- dodjelu sredstava tekućeg granta „Sufinansiranje sportskih manifestacija“ za 2014. godinu. 

Javni poziv bit će otvoren dvadeset jedan dan od dana objavljivanja, tj. od 09. 4. do 30. 4. 2014. godine. Zahtjevi s dokumentacijom navedenom u javnom konkursu koji je objavljen na web stranici Ministarstva civilnih poslova BiH, dostavljaju se u zapečaćenim kovertama na adresu Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Trg BiH 3, s naznakom na koji konkurs se prijava odnosi.

Komisija će uzeti u razmatranje zahtjeve koji su podneseni u roku s kompletnom potrebnom dokumentacijom, uz uredno popunjen Aplikacioni obrazac i Obrazac za budžet.

Vrednovanje projekata obavljat se prema kriterijima i bodovima navedenim u Evaluacionom obrascu koji je objavljen na web stranici Ministarstva.

Odluke o kriterijima za sufinansiranje projekata za 2014. godinu na bazi koje su objavljeni konkursi, mogu se preuzeti na web stranici Ministarstva

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije