Ministar Šteta: Potrebno je izgraditi novi trolejbuski depo u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Ministar Šteta: Potrebno je izgraditi novi trolejbuski depo u Sarajevu
Foto: Vlada KS / Trolejbusi u Sarajevu

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo kreiralo je idejno rješenje za potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa. Trenutno stanje je izuzetno loše, zbog višedecenijskog zanemarivanja ovog depoa. 

"Pokrenuli smo pozitivne promjene u javnom prevozu, nabavljamo nova vozila i ne smijemo se dovesti u situaciju da za par godina nemamo mogućnost održavanja i parkiranja trolejbusa. Na trenutnom depou postoje oštećenja još iz 90-ih godina, vladao je potpuni nemar, a mi našim građanima moramo obezbijediti funkcionalnost", izjavio je ministar Adnan Šteta.   

Funkcionalnost bi podrazumijevala potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa, opremljenog modernom opremom za održavanje i pranje vozila, obnovu svih oštećenih dijelova, te natkrivene garaže, iznad kojih bi se nalazili sportski tereni, kako bi lokacija bila iskorištena i za društveni sadržaj. 

Ovaj bh. grad je najpovoljniji u Europi za 'digitalne nomade'

Ovaj bh. grad je najpovoljniji u Europi za 'digitalne nomade'

Trolejbuski depo je izgrađen 1983. na trenutnoj lokaciji. Po ovom idejnom rješenju depo bi ostao na postojećoj lokaciji.  

Da bi se ovaj projekt realizovao, potrebno je da se izmijeni i dopuni regulacioni plan i na ovoj lokaciji zadrži depo, te će značajnu ulogu za početak realizacije ovog projekta veliku ulogu imati Općina Novi Grad i Zavod za planiranje KS, s kojima će Ministarstvo saobraćaja u narednom periodu obaviti niz sastanaka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije