Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost

Radiosarajevo.ba
Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost

Prema prikupljenim podacima ovog jutra saobraćaj se odvija po mokrom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok poledice mjestimično ima na dionicama u zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja, kao i na mostovima i prilazima tunelima. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove  magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. 

Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Jajce-Banja Luka, Semizovac-Olovo i Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije