Livno: Odobrene koncesije za izgradnju vjetroparka i solarnih parkova

Radiosarajevo.ba
Livno: Odobrene koncesije za izgradnju vjetroparka i solarnih parkova

Vlada Hercegbosanskog kantona na današnjoj je sjednici u Livnu, između ostalog, prihvatila izvješće Povjerenstva za koncesije HBK o provedenom pregovaračkom postupku za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroparka u cilju korištenja vjetropotencijala za proizvodnju električne energije na lokalitetu "Škradimovac", općina Glamoč, priopćeno je iz Vlade. 

U vezi toga prihvatila je prijedlog ugovora o koncesiji, uz određene ugrađene primjedbe Vlade. 

Isto tako, javlja Fena, prihvaćeno je izvješće o  provedenom pregovaračkom postupku za dodjelu koncesije za izgradnju solarnih parkova za  proizvodnju električne energije na lokalitetima Ćaić, Bila (Brda) i Golinjevo-Miši (Tušnica), općina Livno. I u vezi toga je prihvaćen prijedlog ugovora o koncesiji, uz određene  ugrađene primjedbe Vlade. 

Također, donijela je i Odluku o pristupanju provođenja postupka izdavanja dozvole za obavljanje gospodarskog ribolova i akvakuture na ribolovnoj zoni „Buško jezero“, kao i Odluku o pristupanju provođenja postupka dodjele koncesije za eksploataciju pitke podzemne vode iz vodocrpilišta Mukišnica Tomislavgrad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije