KS: Nastava obustavljena u dvije osnovne škole

Radiosarajevo.ba
KS: Nastava obustavljena u dvije osnovne škole

Na nivou Kantona Sarajevo nije donesena odluka o obustavi nastave u cjelini. Međutim, zbog situacije u pojedinim dijelovima grada, nastava je obustavljena u OŠ Behaudin Selmanović te O. Š. Dobroševići, izjavila je za Radiosarajevo.ba stručna savjetnica za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Lamija Husić.

"Deveta osnovna i Šesta osnovna te škola Srednje imaju skraćenu nastavu. U svim srednjim školama nastava se odvija redovno, uz napomenu da su neke škole uvele skraćenu nastavu", kazala nam je Husić.

Podsjećamo, Ministarstvo za obrazovanja nauku i mlade KS-a donijelo je instrukciju na osnovu koje je direktorima škola data mogućnost da prema vlastitoj procjeni donesu odluku o eventualnom skraćivanju nastave ili omoguće djeci iz udaljenih naselja da idu ranije svojim kućama.

"Škole su vrlo ozbiljno i odgovorno shvatile trenutnu situaciju tako da poručuju učenicima čije se škole nalaze u centralnim dijelovima grada, a stanuju u udaljenim i problematičnim naseljima da će njihovo neprisustvo nastavi biti opravdano", naglasila je Husić.

Kada je riječ o predškolskim ustanovama, JU Djeca Sarajeva odvija redovno proces rada, osim vrtića Pčelica koji je zatvoren, a djeca iz ovog vrtića danas i do stabilizacije stanja nalaze se u vrtiću Biseri na Kovačima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije