! / Krajem augusta počinje rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Sarajevu

30. 07. 2019. u 11:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u dijelu ulice Kranjčevićeva potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Enver Hadžiahmetović, saopćeno je iz press službe KS.

Današnje potpisivanje je najmanje politika, ovo je ono kako ja vidim da treba da funkcioniše vlast na svim nivoima. Dakle, udružili smo sredstva, Ministarstvo je u Rebalansu našlo nekih 1.600.000 KM, a ostatak obezbjeđuje Opština. U ovom slučaju govorimo o rekonstrukciji mreža od popularne 'karingtonke' do zgrade gdje se snimala 'Viza za budućnost'“, istakao je ministar Mandić, ovom prilikom.

Potpisivanje sporazuma je simbolično održano u prostorijama Mjesne zajednice Marijin Dvor.

Ovo je dokaz da svi zajedno možemo sve, a pojedinačno možemo malo ili ništa. Općina Centar, Ministarstvo komunalne privrede i Vodovod i kanalizacija udruženi mogu riješiti sve probleme, u ovom slučaju sanaciju vodovoda, kanalizacije, ali i svega što je u interesu za lokalnu zajednicu“, naglasio je načelnik Ajnadžić, nakon potpisivanja Sporazuma.

Dodao je kako je planirana potpuna sanacija ovih mreža u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija, ali i njihovo asfaltiranje, te zamolio građane za strpljenje dok se budu izvodili radovi. Načelnik je uputio riječi iskrene zahvalnosti ministru Mandiću, zbog njegovog angažmana.

Potpisivanjem današnjeg sporazuma regulisana su međusobna prava i obaveza sporazumnih strana pri realizaciji navedenog projekta, i to njegove prve faze koja podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na dijelu ulice Kranjčevićeva, precizno od spoja sa ulicom Alipašina do spoja sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića. Ministarstvo je osiguralo 570.000 KM, a ostatak od 950.000 KM će obezbijediti Općina Centar, dok će kompletna investicija koštati 3.600.000 KM.

„Drago mi je da došao trenutak kada će naše preduzeće početi niz značajnih projekata koji su dugo čekali na realizaciju“, kazao je direktor Hadžiahmetović, ovom prilikom.

Najavio je i da bi krajem augusta ili početkom septembra trebali započeti radovi na terenu koji bi, prema planu, trebali trajati 90 dana te naglasio da će tokom izvođenja radova građani imati uredno vodosnabdijevanje.

NEMA KOMENTARA