Konaković: Većina u Kantonu je stabilna, a priče o raspadu - panika

N. Katica
Konaković: Većina u Kantonu je stabilna, a priče o raspadu - panika
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Povodom aktuelnih dešavanja na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini, mogućim novim koalicijama, raspadu trenutne većine u Kantonu Sarajevo, Elmedin Konaković predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo za Radiosarajevo.ba je poručio sljedeće:

"Da smo se do sada bavili kalkulacijama, a nakon svake objave SDA kroz medije koje plaćaju budžetskim parama - vjerovatno nikad ne bi ni bilo Vlade KS.

Prvo su govorili kako je ovakva vlada nemoguća, pa su govorili kako neće dugo trajati, pa sad najavljuju neke rekonstrukcije. Mi imamo ozbiljnog posla i radimo ozbiljan posao, bavimo se procesima poput ovog Hubijarovog (Midhat Hubijar, bivši šef Turističke zajednice KS-a, op.a.), naravno zbog toga je rukovodstvo SDA nervozno pa najavljuju promjene", rekao je Konaković i dodao:

"Logično je da će biti nekih interesentanih kombinovanja na nivou federacije i države, ali ja mogu govoriti o akterima koji su na Kantonu Sarajevu, jedni drugima smo dali riječ da je ovdje situacija čista i ja ne sumnjam u riječ koju smo dobili od lidera svih političkih subjekata i mi ćemo držati svoju riječ sve dok je situacija ovakva".

Konaković je ocijenio da se oni, kao Vlada, bave ozbiljnim poslom i najavljuje da će i narednih dana -kada budu ukazivali na ljude poput Hubijara - mediji bliski SDA i "botovi ove stranke biti sve nervozniji, ali to je samo njihov problem".

"Može se ovo nazvati i panikom, jer kad stranka šuti na ovakav primjer korupcije, tu više nije problem Hubijar. Dakle, čovjek za 250.000 KM kupi trafiku i postane regionalni hit, a ni jedan član stranke se ne oglasi, onda je zaista riječ o puno dubljem problemu unutar SDA od samog Hubijara. Tako da lako ćemo mi sa hubijarima, ali kako će SDA sa sobom ovakvom.

Većina u Kantonu Sarajevo, stoji apsolutno čvrsto i vidjet ćete u narednom periodu potpuno nove vjetrove kada je riječ o zapošljavanju mladih, kada je riječ o komunalnoj infrastrukturi, saobraćajnoj infrastrukturi, nekoliko smo radnih sastanaka imali ovih dana i vidjet ćete intenziviran rad ove vlade i sigurno će to iritirati one koji su dugo na budžetu i dugo ga u svoje svrhe koriste", zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije