Konaković ugostio trećeg najsnažnijeg čovjeka na svijetu Nedžmina Ambeškovića

Radiosarajevo.ba
Konaković ugostio trećeg najsnažnijeg čovjeka na svijetu Nedžmina Ambeškovića
Foto: Press KS / Ambešković i Konaković

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković ugostio je danas bosanskohercegovačkog strongmana Nedžmina Ambeškovića, koji je na prestižnom takmičenju „Giants Live“, koje je održano u kultnoj Wembley areni u Londonu, osvojio treće mjesto u deadliftu.

Nedžmin Ambešković među najjačim ljudima svijeta: Ovo je moja poruka Bosancima

Prvo mjesto, sa 454 podignuta kilograma, podijelili su Jerry Pritchett i Rauno Heinla.

Ovim povodom, predsjedavajući Konaković je obećao da će Nedžminu osigurati podršku za njegov dalji rad.

„Čast mi je što sam vas ugostio, a posebno me raduje činjenica da ste vi za sada jedini bosanskohercegovački strongman koji našu domovinu predstavlja na prestižnim svjetskim takmičenjima. Nadam se da ćete nastaviti i dalje postizati odlične rezultate“, poručio je predsjedavajući Konaković.

Ambešković se zahvalio predsjedavajućem na već ranije upućenim čestitkama, kao i na današnjem prijemu, jer mu, kako je naveo, svaki vid odavanja priznanja za njegov trud i rad daje podstrek da bude još bolji.

„Osjećaj i spoznaja da ste jedan od najsnažnijih ljudi u svijetu je zaista superioran i teško ga je opisati riječima“, istakao je Ambešković.

Inače, Nedžmin Ambešković rođen je 31. maja 1990. godine u Vlasenici, a počeo je trenirati 2012. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije