Konačno: Počinju radovi na izgradnji Roditeljske kuće

Radiosarajevo.ba
Konačno: Počinju radovi na izgradnji Roditeljske kuće

Nakon dobivanja svih potrebnih dozvola i dugog čekanja, počeli su radovi na izgradnji Roditeljske kuće, projekta koji je pokrenulo Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka. 

Postavljanjem kamena temeljca u ponedjeljak će biti ozvaničen početak radova na izgradnji. Manifestaciji će prisustvovati donatori i prijatelji iz Kuvajta i Bosne i Hercegovine, predstavnici institucija vlasti BiH, kao i djeca koja se trenutno liječe i ona koja su završila svoje liječenje.

Tokom ceremonije, između ostalog, prisutnima će se osim donatora, predstavnika Udruženja i KCUS-a, obratiti i jedan mali oboljeli dječak i njegovi roditelji. Izliječena djevojčica će izvesti muzičku numeru, a potom će biti postavljene i donatorske cigle kao i kamen temeljac.

Kuća za roditelje djece oboljele od raka bit će površine 666 m², imat će suteren, prizemlje i tri sprata, u njoj će biti deset apartmana, zatim multifunkcionalna prostorija s igraonicom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, sala za sastanke i fizikalne vježbe, te prostorije za Udruženje. Posebno je zanimljivo da će objekt biti u potpunosti energetski efikasan.

Vrijednost ukupne investicije iznosi 1.200.000 KM. Dosad je prikupljeno oko 400.000 KM, a za završetak radova potrebno je prikupiti još 800.000 KM. Stoga iz Udruženja pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu uplatom na žiroračun 161000038890124 ili pozivom na humanitarni broj 090 292 014.

Svečana manifestacija u povodu početka radova je zakazana za ponedjeljak 31. 3. 2014. u 13:30, na lokaciji pored Pedijatrijske klinike, plato prekoputa Pionirske doline, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije