Koje škole u KS će dobiti dvorišta preuređena sadnicama i cvijećem

0
Radiosarajevo.ba
Koje škole u KS će dobiti dvorišta preuređena sadnicama i cvijećem
Foto: Vlada KS / Preuređenje školskih dvorišta

Sadnjom 20 novih mladih stabala i hortikuturnim radovima u dvorištu vrtića "Ljiljani" u Vogošći jutros je počela realizacija projekta uređenja prostora u i oko 14 odgojno- obrazovnih ustanova, odnosno škola i vrtića u Kantonu Sarajevo.

Projektom su obuhvaćene osnovne škole "Hrasno" i "Kovačići" u Novom Sarajevu," Ćamil Sijarić", "Osman Nuri Hadžić", "Aleksa Šantić i "Mustafa Busuladžić" u Novom Gradu, "Zajko Delić" u Vogošći, "Hilmi ef. Šarić" u Tarčinu, "Šesta osnovna škola" na Ilidži, "Stari Ilijaš" u Ilijašu, Srednjoškolski centar u Hadžićima, "Vrhbosna" u Starom Gradu i dva vrtića JU "Djeca Sarajeva" - "Dječiji grad" u Novom Gradu i "Ljiljani" u Vogošći.

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS će sa 100.000 KM finansirati sve radove.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Preuređenje školskih dvorišta
Foto: Vlada KS: Preuređenje školskih dvorišta

Resorni ministar Enver Hadžiahmetović je istakao važnost i doborobit koju će ozelenjavanjem ovih površina imati učenici škola, ali i šire zajednice.

Kantonalno javno komunalno preduzeće "Park" će u naredna dva mjeseca novim sadnim materijalom, posebno sadnicama stabala i ukrasnog grmlja, te hortikulturnim uređenjem urediti ova školska dvorišta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije