Koje sarajevske ulice će danas ostati bez vode

Radiosarajevo.ba
Koje sarajevske ulice će danas ostati bez vode

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada, od Dolac Malte do Baščaršije, Rajlovac-Zabrđe, Dobrinja, Saraj polje, Alipašino polje, Velešići, Pofalići, Vogošća, Soukbunar i Kovačići, javljaju iz Vodovoda i kanalizacije d.o.o Sarajevo . 

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži, dana 16.12.2013.g. u terminu od 09:00 do 16:00 sati, doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju slijedećih ulica: Bunica, Šejh Juje, Soukbunar, Stolačka, Nahorevska, Juraja Najtharta, Fra Matije Divkovića, Čekaluša, Hazima Šabanovića, Muje Šejte, Gornji Velešići, Hekim Ogul Paše, Pofalićka, Trebinjska i Džemala Bijedića

Funkcionisanje kanalizacione mreže je uredno. 

U ulicama Topal Osman paše - Vilsonovo i Vinka Šamarlića, nastavljaju se radovi na izradi kanalizacionih priključaka, a u ulici Azize Šaćirbegović br.80, završena je opravka kanalizacionih instalacija. 

Pročepljenja i čišćenja kanalizacione mreže izvršena su u ulicama: Bosanskih gazija, Triglavska, Azize Šačirbegović, Zmaja od Bosne, Trg Oteškog bataljona, IV Viteške, Koševo, Muhameda Hadžijahića, Zaima Šarca, Braće Kršo, Trg Zlatnih ljiljana, Jukićeva, Obala Maka Dizdara

Odjeljenje za čišćenje kanalizacionih objekata, redovno vrši čišćenje slivničkih taložnika na području Kantona Sarajevo. 

Apeluje se na potrošače da se voda koristi racionalno. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije