Kindžetova bista napuknuta, fontana i osvjetljenje ne rade

Radiosarajevo.ba
Kindžetova bista napuknuta, fontana i osvjetljenje ne rade

Spomen-park sarajevskim velikanima Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću iz dana u dan je u sve lošijem stanju. Osvjetljenje na bistama još od 2005. godine, kada je postavljeno ne radi, iako je uložen veliki novac. 

Ni fontana ne radi, a mermerne ploče koje je ukrašavaju otpadaju. 

Nezadovoljni nebrigom nadležnih su i prijatelji Mirze i Davora koji posjećuju njihovo kultno sastajalište u FIS-u, preko puta parka. Kenan Šahinagić kaže da je žalosno što je park izgledao mnogo bolje prije adaptacije u koju je, prema njegovim saznanjima, uloženo oko 700.000 KM. 

"Sramota nas je turista koji stalno dolaze da se slikaju pored bisti legendi. Mirzina bista je odavno napuknuta i njena unutrašnjost magli. Niko ne vodi računa, iako se izdvajaju sredstva za održavanje. Ovakvo stanje govori o odnosu nadležnih prema ljudima koji su promovirali ime Sarajeva i koje su svi cijenili", govori Šahinagić za Avaz.ba

 

Skulptor Mensud Kečo, idejni tvorac bisti, kaže da je više puta slao dopise Gradskoj upravi, koja je nadležna. Mirzina bista je pukla, ali niko ne reagira. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije