Kavijar, piramida od škampa... Kako izgledaju zabave u Gradskoj upravi Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Kavijar, piramida od škampa... Kako izgledaju zabave u Gradskoj upravi Sarajeva
Gradska uprava Sarajeva raspisala je tender u kojem traži dostavu ponuda za pružanje ugostiteljskih usluga, poput organiziranja koktel partija, hladno-toplog bifea i lunch paketa.

Građani su s velikim zanimanjem čitali prijedloge ponude za, recimo, koktel partije u kojima trebaju biti kanapei s kavijarom i lososom, bušei s tunjevinom, kvalitetni miješani sir s grožđem, dinjom i kruškom, kadun butići...

Od ponude, pak, za hladno-topli bife očekuje se da sadrži škampe s avokadom, piramidu od škampa, jastog, biftek Wellington, dimljeni losos, punjene lignje, sote Stroganoff, rostbif Madera....

Iz Avaza su, nakon objave tendera, kontaktirali Gradsku upravu, gdje im je rečeno da se ovaj poziv objavljuje svake godine, a hrana se koristi prilikom održavanja različitih svečanosti, poput dočeka ambasadora i drugih zvanica.

Rok za dostavu ponuda je 3. februar, a istaknuto je da nema pregovora i da se ugovor zaključuje na godinu dana. Na tenderu, također, nije istaknuto koliko će biti izdvojeno novca za jednu od izabranih ponuda.

Gradski budžet za ovu godinu usvojen je u iznosu od 16,2 miliona KM, a od toga, primjerice, novčani iznos koji se daje dobitniku Šestoaprilske nagrade iznosi pet hiljada KM.

Zbog svega navedenog, a gledajući na situaciju u gradu Sarajevu, ne čudi (najblaže rečeno) razočaranost građana koji u komentarima na društvenim mrežama ne gledaju s razumijevanjem na, kako kažu, "rastrošnost i bahatost sarajevske vlasti".

Pišite nam u komentarima, šta vi mislite?

meni_gradska_uprava.jpg - Kavijar, piramida od škampa...: Kako izgledaju zabave u Gradskoj upravi Sarajeva

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije