Karić: Podnijet ću krivičnu prijavu protiv načelnika Senaida Memića

Radiosarajevo.ba
Karić: Podnijet ću krivičnu prijavu protiv načelnika Senaida Memića

Ensad Karić, direktor JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine u izjavi za agenciju Patria kazao je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Senaida Memića, načelnika Općine Ilidža ukoliko ova općina ne počne ispunjavati obaveze koje im nalaže zakon.

Ilidžanski načelnik ucjenjivao Autoceste FBiH prilikom eksproprijacije zemljišta?

Naime, postupak javnih nabavki za izgradnju dijela Sarajevske zaobilaznice LOT 3B obustavljen je zbog naredbe načelnika Memića o obustavi postupka eksproprijacije. 

Autocestama FBiH je dostavljeno Rješenje o zabrani postupanja u postupku eksproprijacije na Koridoru Vc kojim je načelnik Općine Ilidža svojim službenicima naredio da obustave sve aktivnosti u vezi s eksproprijacijom nekretnina na trasi Koridora Vc

Memić nije htio da provodi postupak eksproprijacije i uslovljavao je dalji rad plaćanjem naknade za zemljište za koje ne postoji zakonska obaveza (plaćanje naknade Zemljoradničkoj zadruzi Ilidža za zemljište koje je u državnom vlasništvu).

"Ne znam koji su motivi Memića niti interesi, ali znam da je bio uposlenik te firme",  kazao je Karić dodajući da nema nikakve osnove za ono što Memić traži.

Inače iz Autocesta FBiH saopćeno je da je ovim činom poduzeće dovedeno u situaciju da ne može završiti postupak ekproprijacije na dijelu Sarajevske zaobilaznice na LOT 3B te okončati postupak ugovaranja na ovoj dionici.

Inače, u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji, postupak provođenja eksproprijacije radi izgradnje saobraćajne infrastrukture prioritetan je u odnosu na druge postupke eksproprijacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije