Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Danas se u drugoj polovini dana u većem dijelu Bosne i Hercegovine očekuju kiša i pljuskovi. Grmljavina je moguća u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni. 

Prijepodne je u Bosni i Hercegovini pretežno bilo oblačno vrijeme. Mjestimično je padala kiša u centralnim i sjevernim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati: Bjelašnica 3 stepena, Ivan-sedlo 11, Bihać, Sokolac i Srebrenica 14, Bugojno, Gradačac i Sanski Most 15, Banja Luka, Bijeljina, Drvar, Prijedor, Sarajevo, Tuzla, Zenica i Zvornik 16, Doboj i Livno 17, Mostar 18, Stolac i Trebinje 19, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Za vikend se nastavlja period nestabilnih vremenskih prilika, što će negativno djelovati na opću sliku i raspoloženje većine populacije. Kod osjetljivih osoba moguće su meteoropatske reakcije poput nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Učesnicima u saobraćaju sugerira se opreznija vožnju.

Promjenljivo vrijeme, uz južinu, kod osjetljivih osoba će uzrokovati poteškoće. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Od meteoropatskih reakcija moguće su nervoza, glavobolja, nesanica i dekoncentracija. Opća slika će biti nešto ljepša u centralnim i sjeveroistočnim područjima zemlje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije