Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U jutarnjim satima na istoku Bosne moguća je slaba kiša. Tokom poslijepodneva očekuju se lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, uglavnom će biti, bez padavina. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature kretat će se od 9 do 15, na jugu do 19, a dnevne od 20 do 28 stepeni. 

U Sarajevu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša ili kratkotrajan pljusak, uglavnom poslijepodne. Jutarnja temperatura iznosit će oko 14, a dnevna oko 23 stepena. 

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom na jugu i sjeverozapadu. Do kraja dana i u večernjim satima očekuju se izraženiji grmljavinski pljuskovi, praćeni olujnim vjetrom i gradom.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 10, Bihać, Gradačac i Kupres 19, Ivan-sedlo 20, Banja Luka, Neum i Trebinje 21, Prijedor i Sanski Most 22, Doboj, Livno, Mostar, Sokolac i Stolac 23, Sarajevo 24, Bijeljina i Čapljina 25, Drvar i Zvornik 26, Bugojno i Tuzla 27, Goražde, Srebrenica i Zenica 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije