Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

U Bosni sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno i sparno vrijeme. 

Tokom dana, povećanje oblačnosti s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u sjeveroistočnim i centralnim dijelovima. 

U Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 25 do 32 stepena. 

U Sarajevu umjereno oblačno i sunčano vrijeme, povećanjem oblačnosti očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna oko 28 stupnjeva. 

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Do kraja dana, mjestimično se očekuju pljuskovi i grmljavina

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Kupres 20, Ivan-sedlo 23, Sokolac 24, Livno 25, Bihać i Srebrenica 26, Bugojno, Drvar, Sarajevo i Tuzla 27, Doboj, Gradačac i Sanski Most 28, Bijeljina, Goražde, Prijedor i Zvornik 29, Mostar, Neum, Stolac, Trebinje i Zenica 30, Banja Luka i Čapljina 31, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije