Kakvo će vrijeme biti danas? Idealno za planine!

Radiosarajevo.ba
Kakvo će vrijeme biti danas? Idealno za planine!

Danas će u Bosni, dio prijepodneva, preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu sa slabom i kratkotrajnom kišom. U ostatku dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini vedro. Vjetar, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni, poslije podne u skretanju na jugoistočni. Dnevna temperatura od 2 do 9, na jugu do 14 °C. 

U Sarajevu nakon pretežno oblačnog jutra, postepeno razvedravanje. Najviša dnevna temperatura oko 4 °C. Biometeorološka prognoza danas je relativno povoljna, pri tome će najugodnije biti na jugu. Nešto izraženija naoblaka u unutrašnjosti zemlje, mogla bi kod osjetljivijih osoba uzrokovati lošije raspoloženje, dok bi u gradskim sredinama hronični bolesnici trebali biti oprezniji zbog povećanih koncentracija štetnih materija. Preporučljivo je da, po mogućnosti, dan provedete na planinama.

Jutros je u Hercegovini vedro, a u Bosni pretežno oblačno sa mjestimično slabom kišom u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. 

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -6; Goražde -4; Bjelašnica -3; Bugojno, Ivan Sedlo, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Zenica -1; Kupres, Stolac 0; Tuzla, Zvornik, Čapljina 1; Bijeljina, Sanski Most 2; Banja Luka 3; Bihać, Gradačac, Mostar, Trebinje 5; Neum 8.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 961 hPa, za 15 hPa je viši od normalnog i lagano raste. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije