Kako spriječiti nasilje na sportskim terenima u BiH?

Radiosarajevo.ba
Kako spriječiti nasilje na sportskim terenima u BiH?

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar danas je u Sarajevu otvorio Okrugli sto na temu Sprečavanje nasilja na sportskim natjecanjima u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo sigurnosti BiH je u suradnji s Nogometnim savezom BiH i Društvom psihologa Federacije BiH, organiziralo ovaj skup s ciljem stvaranja boljeg i efikasnijeg okvira suradnje u prevenciji nasilja na sportskim natjecanjima, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Svoja iskustva u organiziranju sportskih natjecanja sa sudionicima stola podijelili su predstavnici policije Republike Slovenije i Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Huliganstvo na sportskim terenima u posljednje vrijeme je sve više izraženo, te se na ovaj problem treba gledati s mnogo više ozbiljnosti. Cilj nam je da s državne razine koordiniramo organizaciju i usuglašavanje aktivnosti entitetskih ministarstava unutarnjih poslova i Brčko Distrikta u ostvarivanju ovog važnog sigurnosnog zadatka'', izjavio je Ćavar, javlja Avaz.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije