Kako ocjenjujete odvoz smeća u vašem naselju i općini? Učestvujte u istraživanju!

19
Radiosarajevo.ba
Kako ocjenjujete odvoz smeća u vašem naselju i općini? Učestvujte u istraživanju!
Foto: Radiosarajevo.ba / Otpad pored kontejnera

Pozivamo vas da nam pošaljete i foto ili video dokaze problema s kojima se suočavate prilikom odlaganja otpada u vašem naselju, kao i druge informacije za koje smatrate da mogu biti od koristi. Ističemo da će podaci biti korišteni isključivo u svrhu našeg istraživanja, te da neće biti podijeljeni sa trećim stranama.

U cilju istraživanja koje može doprinijeti pozitivnim promjenama, a uz mišljenja kompetentnih stručnjaka, portal Radiosarajevo.ba poziva građane i građanke Sarajeva da podijele svoje stavove i iskustva o ovom važnom pitanju i da zajedno budemo zagovarači čistijeg i urednijeg grada!

Problem sa odvozom smeća u Kantonu Sarajevo sve je izraženiji. U mnogim općinama, kontejneri su često pretrpani, a smeće se gomila pored njih, što dodatno narušava higijenu i izgled ulica. Čest je prizor i sakupljača sekundarnih sirovina koji ostavljaju otpad oko kontejnera. Nesavjesni građani vrlo često odlažu smeće nepropisno, ostavljajući ga pored kontejnera ili na zelenim površinama, što dodatno pogoršava situaciju.

Nažalost, inspekcije su rijetko prisutne na terenu, što znači da se prekršaji rijetko kažnjavaju, dok nelegalno odlaganje smeća cvjeta, baš kao i nelegalne deponije 

Osim toga, u nekim dijelovima Kantona Sarajevo kontejneri su pokvareni ili oštećeni, pa ih je teško zatvoriti. Takvo stanje dovodi do toga da su stalno otvoreni, što privlači životinje i pogoršava higijenske uvjete. Psi lutalice i ptice također ulaze u kontejnere, raznoseći smeće po naseljima.

Naša redakcija želi čuti vaše mišljenje! Kakva je situacija sa odvozom smeća u vašem naselju, u vašoj općini? Da li ste zadovoljni uslugama? Jeste li primijetili nepropisno odlaganje kabastog otpada ili možda znate za neku nelegalnu deponiju?

Pozivamo vas da ispunite našu anketu i podijelite svoja iskustva, ako ste u prilici i da nam pošaljete video i foto materijale. Vaši odgovori pomoći će nam da bolje razumijemo probleme s kojima se suočavaju građani i građanke, te da skrenemo pažnju na potrebu za poboljšanjem ove važne javne usluge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Najnovije