'Smajić je prvo uputio prijetnje i jezive psovke, a onda nasrnuo na Kojovića'

Radiosarajevo.ba
'Smajić je prvo uputio prijetnje i jezive psovke, a onda nasrnuo na Kojovića'
Za fizički napad koji se danas desio među skupštinskim klupama Kantona Sarajevo, odgovoran je zastupnik stranke BOSS Rasim Smajić.

U napadu je brutalno na pod oborio zastupnika Naše stranke Predraga Kojovića, nakon čega je zasjedanje Skupštine, kao i TV prijenos, prekinuto.

Nekliko minuta prije napada, zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić zahtijevala je razmatranje zastupničkih privilegija po kojima Rasim Smajić parkira svoj auto na nedozvoljenom mjestu te tako dovodi u opasnost sigurnost i živote stanara u ulici Nedima Filipovića. Zbog ovoga, rekla je Ćudić, desile su se već dvije saobraćajne nesreće.

Ubrzo nakon toga, iz klupa je ustao Peđa Kojović i obratio se skupštini bez mikrofona, što se vidjelo u žiovom prijenosu. Smajić, koji je sjedio iza njega, zatim je skočio, snažno Kojovića povukao za ruku i oborio na pod. 

Radiosarajevo.ba saznaje koje su se riječi upućivale izvan skupštinskih mikrofona. 

Odmah nakon govora Sabine Ćudić, Smajić  je, naime, počeo prijetiti njoj, kao i ženama koje su fotografirale njegov nepropisno  parkiran auto. Riječi koje je upućivao toliko su grozne da ih ne možemo citirati, samo ćemo reći da je spominjao i njihovu djecu. 

Nakon ovoga, Kojović je ustao i zamolio Skupštinu da zaštiti kolegicu od verbalnih napada. Kojović je, nakon što je Smajić nasrnuo na njega, pao samo tri centimetra od zida u koji je mogao udariti glavom. 

Predsjednica skupštine Ana Babić prekinula je sjednicu i zahtijevala da se Smajić odstrani iz dvorane.

Ovo je slučaj bez presedana, do sada nezabilježen u Skupštini KS, te je teško pretpostaviti sljedeći događaji.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije