Jayne Torvill i Christopher Dean: U Sarajevu se odlično osjećamo

Radiosarajevo.ba
Jayne Torvill i Christopher Dean: U Sarajevu se odlično osjećamo

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas britanski par u umjetničkom klizanju Jayne Torvill i Christophera Deana, navodi se u saopštenju Gradske uprave Grada Sarajeva, prenosi Anadolu Agency.

Bajka na ledu: Jayne Torvill i Christopher Dean klizat će za sarajevsku publiku

Oni će sutra, u sklopu Revije na ledu pod nazivom Trideset, u olimpijskoj dvorani Zetra, otplesati čuveni Bolero, za koji su ne samo osvojili zlatnu medalju, nego su od svih devet sudaca dobili maksimalnu ocjenu šest na Sarajevskoj olimpijadi 1984. godine.

U znak dobrodošlice i sjećanja na posjetu Sarajevu nakon 30 godina, gradonačelnik Komšić je u ime svih građana, uručio poklone britanskom klizačkom paru, Baščaršiju i Vijećnicu u srebru, ručni rad juvelira Fahrudina Sofića.

"Ovo su pokloni građana Sarajeva. Ja vam ih uručujem u njihovo ime i nadam se da će stajati pored vaših zlatnih medalja", kazao je Komšić.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo dolaskom poznatog britanskog klizačkog para i iskazao zahvalnost na njihovom prihvaćanju poziva.

Kazao je kako je ova posjeta značajna iz nekoliko razloga.

"Prvo, podsjetit ćemo se Olimpijade za koju su građani Sarajeva emotivno vezani. Vaš dolazak je veliki događaj, jer dolaze nositelji zlatnih medalja. Drugi značaj vaše posjete je što nam pruža mogućnost da otpočnemo jednu veliku akciju za prikupljanje sredstava za izgradnju ledene dvorane, te stvorimo uvjete kako bi se naši reprezentativci mogli pripremati za predstojeće zimske olimpijske igre za mlade (EYOF 2017)", kazao je Komšić i dodao da njihova posjeta ima i treću dimenziju koja je posebno važna njemu kao gradonačelniku:

"To je da ćemo u ovoj teškoj političkoj situaciji sutra iz Zetre poslati drugu sliku od one koja odlazi sada u svijet. Moramo ohrabriti naše građane i pokazati da možemo funkcionisati i u teškim uvjetima. I zato vam hvala", poručio je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije