Javni poziv za prijem djece sa liste čekanja JU Djeca Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Javni poziv za prijem djece sa liste čekanja JU Djeca Sarajeva
Foto: Pixabay / Ilustracija

Javni poziv roditeljima za prijem djece sa liste čekanja Javne ustanove 'Djeca Sarajeva' u privatne predškolske ustanove, a koje sufinansira Vlada Kantona Sarajevo u iznosu od 200 maraka mjesečno, objavljen je danas na web stranici Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Javni poziv će biti objavljen 1. septembra u dnevnim novinama Oslobođenje.

Uskoro se ukidaju liste čekanja za upis u predškolske ustanove u KS

Kako je saopšteno, Komisija Ministarstva je izvršila ponovnu provjeru uslova rada privatnih predškolskih ustanova koje su se prijavile na Javni poziv za prijem djece sa Liste čekanja Javne ustanove 'Djeca Sarajeva'.

"Kako biste ostvarili pravo sufinansiranja boravka djeteta u vrtiću, potrebno je da odaberete vrtić sa ponuđenog spiska i postupite u skladu sa uputama datim u javnom pozivu", poručili su roditeljima iz kantonalnog Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade.

Tekst javnog poziva i spisak privatnih predškolskih ustanova dostupni su na linku:

https://mon.ks.gov.ba/aktuelno/novosti/j-v-n-i-p-o-z-i-v-za-sufinansiranje-boravka-djece-sa-liste-cekanja-javne-ustanove

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije