Javni gradski saobraćaj od sutra opet u funkciji

Radiosarajevo.ba
Javni gradski saobraćaj od sutra opet u funkciji

Na večerašnjem sastanku Predsjedništva Sindikata Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS odlučeno je da će od sutra ujutro saobraćaj  u Kantonu Sarajevo biti uspostavljen, nakon što su danas uposlenici GRAS-a obustavili saobraćaj  a zbog ubistva vozača tramvaja Armena Dulića, rekao je za Agenciju Fena uposlenik GRAS-a Samir Popara.

Također, na zasjedanju Sindikata prihvaćeni su zaključci koji su doneseni na ranije održanom sastanku predstavnika Vlade Kantona Sarajevo i GRAS-a.

Uposlenici GRAS-a od nadležnih organa zahtjevaju potpunu zaštitu radnog osoblja,  prije svega vozača, revizora i dispečera koji su svakodnevno izloženi nekom vidu maltretiranja.

Tražimo da Vlada KS održi vanrednu sjednicu zbog današnjeg tragičnog slučaja, te da se Vlada obaveže u smislu zaštite i zbrinjavanja porodice poginulog kolege Dulića“, kazao je Popara.

GRAS: 'Izgubljen ljudski život je posljedica nemara Vlade KS-a'

Pojačana policijska aktivnost u javnom gradskom prevozu četvrti je zaključak uposlenika GRAS-a, kojim je kantonalni ministar unutrašnjih poslova, kaže Popara, obećao da će poduzeti aktivnosti na način da se dodatno pojača prisustvo policajaca u uniformi, kao i u civilu u svim gradskim prevoznim sredstvima.

Stanje u GRAS-u ni prije ovog događaja nije bilo normalno, ali radimo na rješenju problem

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije